Duizendmaal dank voor duizend minuten!

positieve tijd

Terugblik na duizend minuten positieve tijd
Kerst is voor mij een tijd van reflectie, even op adem komen en terugkijken op hoe ik mijn tijd geïnvesteerd heb.
Welke keuzes heb ik gemaakt en waar hebben deze me gebracht, wat is me overkomen en hoe ben ik daarmee omgegaan, wat vond ik minder leuk van mezelf en hoe ga ik dat volgend jaar anders proberen?

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar heeft 2021 vooral veel positieve tijd, nieuwe connecties en ervaringen gebracht.
In de 33 online sessies van positieve tijd, heb ik samen met de deelnemers aan de positieve webinars ruim duizend positieve minuten doorgebracht.
De voorbereidingen van de mini-webinars hebben mij nog heel veel extra positieve tijd opgeleverd: de deelnemers selecteren het thema en ik mag op zoek naar goed nieuws, leuke tips, mooie wijsheden en passend beeldmateriaal.
Omdat we altijd eindigen met een grap, heb ik ontelbaar veel hilarische video’s moeten bekijken, ter voorbereiding op het volgende positieve webinar.
Ik weet de oplossing voor de huidige omstandigheden niet, ik heb geen idee wat er nu door mij of anderen gedaan moet worden om dit op te lossen, en dus probeer ik er het beste van te maken binnen de beperkingen die er momenteel zijn.
De vrijheid die ik heb, benut en ervaar ik altijd, in mijn hoofd en in mijn hart door te kiezen uit keuzes die er volop zijn.
Mijn tijd besteed ik o.a. om positieve lessen van anderen te delen (zelf heel veel te leren) en op 8 maart was het voor het eerst positieve tijd online.
Het thema van de eerste editie was invloed met impact, geïnspireerd door het internationale thema van vrouwendag.

Daarin noemde ik o.a. de positieve impact van Anne Frank, haar condities en omstandigheden waren angstig en uitzichtloos, en toch genoot ze van al het moois dat er nog was.
Ze gebruikte haar beperkte keuzevrijheid om haar eigen leven mooier te maken, o.a door in haar dagboek te schrijven, zich waarschijnlijk onbewust van de impact die haar verhaal zou hebben.
Hoe geniet jij nu van het moois om je heen en hoe benut je de vrijheid die je hebt?

Een positief initiatief starten geeft je zoveel
In dit initiatief: het gratis positieve mini-webinar op maandag investeer ik iedere week veel tijd en het kost de deelnemers iets meer dan 30 minuten per week (meestal lopen we iets uit) van de kostbare tijd die zij hebben, verder helemaal niets!
De waardevolle investering heeft ons allemaal veel opgeleverd, in augustus 2021 konden we elkaar eenmalig live ontmoeten en konden we eindelijk kennis maken met (een aantal van) de mensen achter de schermen: we hebben samen een nieuwe herinnering gecreëerd aan een mooi moment.
We hadden een fijne Hi Positivitea bijeenkomst die tegelijkertijd een positieve donatie opleverde om de initiatieven van De Ruilfabriek te ondersteunen (zij kunnen nog steeds je hulp goed gebruiken, zie hier).

In het laatste mini-webinar van 2021 was het thema loslaten door onvoorwaardelijk te leven.
Na ieder webinar ontvangen deelnemers een PDF die de belangrijkste tips of tools samenvat, die van het laatste webinar vind je hier.

Door een positief initiatief te starten, wat het ook is, help je anderen maar misschien jezelf wel het meest (mijn persoonlijke reflectie na ruim duizend minuten positieve tijd online).
Ik dacht altijd dat ik een classroom trainer was, persoonlijk contact is erg belangrijk voor me, online trainen of coachen: dat was niets voor mij.
Tegen cliënten zeg ik vaak “als je denkt dat iets niet lukt, dan lukt het ook niet” en deze les heb ik het afgelopen jaar op mezelf toegepast: ik ben gaan denken dat het wel kon en ik heb het gedaan.
Je kan het wel, dat wil ik graag tegen jou zeggen!
Er is van alles mis gegaan tijdens mijn online sessies: geen internet, geen geluid, missende links op de website, versprekingen en foutjes.
En wat heb ik veel geleerd, veel nieuwe mensen ontmoet, echte connecties gemaakt met mensen die ik alleen van achter het scherm ken.
Het kan wel: écht contact online, unieke mensen ontmoeten, bijzondere gesprekken voeren, elkaar inspireren, toejuichen, kracht geven en motiveren om verder te gaan.

Een positieve kerst
Ik wens je een lekkere maaltijd, mooie (telefoon- of zoom) gesprekken, hilarische grappen, een goed boek, positieve filmpjes op YouTube, een potje schaken (online) en tijd voor (zelf)reflectie.
Een goed gesprek met jezelf, die ene persoon die je echt verder kan helpen, het levert je vaak mooie inzichten op!
Laat je hart, je hoofd en je potentie niet in lockdown gaan, met een aantal positieve minuten per dag kun je jouw dag of die van iemand anders veranderen!

Kijk vooruit: daar ga je naartoe!

Wij zijn er weer op 3 januari 2022 om 20:00 uur (LET OP: aangepast tijdstip, in de avond).
Het thema is dan: stralen in 2022, tips en ideeën om het nieuwe jaar op de meest positieve manier beginnen!

Bedankt voor duizend positieve minuten samen, ben je er volgend jaar weer bij?

Liefde en veel positieve tijd,
Sylvie Vizzino