Een blauwe maandag

Positieve maandag

Morgen is het Blue Monday, de meest donkere dag van het jaar volgens een ingewikkelde berekening.
Omdat er op deze depri-maandag geen positieve tijd online is, herinneren we je er graag aan dat Blue Monday maar een blauwe maandag duurt.

Blue Monday
Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar, in 2023 is het deprimaandag op16 januari – op een maandag zonder een webinar van positieve tijd online :).

De vader van deze ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall.
Hij bedacht in 2005 een, naar eigen zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de derde week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.
Dit gevoel zou o.a. te maken kunnen hebben met het feit dat veel goede voornemens al gesneuveld zijn, vakanties ver weg lijken, de dagen nog donker zijn en de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek is.
Ondanks academische kritiek, wordt depri-maandag in de media groot uitgelicht en zo hebben we allemaal een prima excuus om ons morgen een beetje rot te voelen.

Een blauwe maandag
Vooraf aan een eventuele kortstondige depressie, kan het idee dat het maar een blauwe maandag is je mogelijk helpen om deze proactief te voorkomen.

In de Nederlandse taal betekent een blauwe maandag “van korte duur” en Blue Monday duurt gelukkig maar 24 uur.

In één van de positieve webinars heb ik verteld over de mythe van “ook dit gaat voorbij” (this too shall pass), wat ons er op ieder moment aan herinnert dat alles tijdelijk is.

Een mooie maandag
Als het nu niet zo goed met je gaat, kan dit je helpen om je er aan te herinneren dat dit niet eeuwig duurt en wellicht stimuleert het om in beweging te blijven. 
Door steeds met één stapje in de positieve richting, voor jou, te rennen*.

Als het nu fantastisch met je gaat, kan dit je helpen om daar nog iets meer van te genieten; mooie momenten creëren de meest vreugdevolle herinneringen om op terug te kijken.Ook dit gaat voorbij.

*als filosofische verwijzing naar Confucius’ ren

Ik wens je morgen een mooie maandag en een positieve dag!

Op maandag 6 februari 2023 om 10:00 uur is er weer positieve tijd online en het thema is dan sprokkelen.
In het mini-webinar wordt dit verder uitgelegd en lichten we toe waarom februari bij uitstek een maand is om een sprong in het diepe te wagen.

Meer informatie en aanmelden

PS: je hebt een wachtwoord nodig om deel te nemen, ontvang je deze niet na enkele minuten, neem dan contact met ons op.

Tot dan!
Positievetijd.nl